Kerst Tips

Jaaaaaaaaaaaaaaaa, het is zover… The most wonderfull time of the year… December is gearriveerd!

Ikzelf ben er dit jaar vroeg bij.. onze kinderen geloven al jaren niet meer, maar iets in mij weerhield mij er van om de Kerstboom al op te gaan zetten, nog voordat de Sint het land weer uit was. Maar dit jaar kon ik het toch niet laten.. Ik heb ons huis ondergedompeld in een eindeloze kerstsfeer!

Ik heb eerst al onze kerstspullen te voorschijn gehaald, en een beetje ruimte in onze woonkamer gecreëerd door alle woonaccessoires , die niks met kerst van doen hebben, weg te halen. Die kon ik weer mooi opbergen in de dozen waar de kerstspullen in zaten, opbergen en straks na de Kerst weer te voorschijn toveren. En wat heb je dan toch weer een hoop kerstspullen… Ballen in alle kleuren… rood…wit..blauw… en dan toch weer nieuwe kopen, want manlief vindt een gouden boom ook zo mooi! Wat nu wel leuk is, ik heb de witte ballen naar mijn vader gebracht, want die wilde graag een witte boom deze kerst, worden ze toch gebruikt dit jaar!

Een kleine sneak-peak van onze boom, Te leuk toch, met al die verschillende ornamenten er in?!!

Heb jij nu ook verschillende kleuren kerstballen in je kast liggen, wie weet kun je eens ruilen-lenen-weggeven met familie of vrienden? Zorg dat de kerstballen altijd op kleur gesorteerd en opgeslagen zijn, dan kun je ze altijd snel pakken en gebruiken.

De beste volgorde voor het versieren van de kerstboom is: eerst lampjes, dan slingers en daarna ballen en andere versieringen. Begin altijd met de lampjes, want het is bijna onmogelijk om deze nog mooi in de boom te verwerken als er al ballen in hangen. Gebruik bij voorkeur een snoer en geen net, dit werkt makkelijker en ziet er mooier uit omdat je de lampjes beter kunt verdelen. Na de lampjes hang je de slingers in de boom. Slingers zijn een handige manier om kale plekken in een natuurlijke boom te verdoezelen.

Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Veel mensen vragen zich af hoeveel lampjes ze nodig hebben voor de kerstboom. Dat ligt natuurlijk een beetje aan je persoonlijke voorkeuren, maar hier zijn wel richtlijnen voor. Een handige vuistregel kan zijn: per halve meter 100 lampjes. Duw sommige lampjes wat dieper in de boom om wat meer diepte te creëren. Bij een boom van 1 meter hoog, 150 -200 lampjes. Bij een boom van 1,5 meter hoog, 250-300 lampjes. Bij een boom van 2 meter, 350-400 lampjes.

Hoeveel kerstballen in de kerstboom?

Nadat je de lampjes hebt ingeslagen bij je favoriete tuincentrum/woonwinkel is het tijd om de kerstballen uit te zoeken. Ook hiervoor geldt dat ieder zijn persoonlijke voorkeuren heeft. De een houdt nou eenmaal meer van een goed gevulde boom dan de ander. Hieronder heb ik daarom een handig lijstje gezet om ongeveer een idee te krijgen van de hoeveelheid kerstballen: Bij een boom van 1 meter hoog, 20-35 kerstballen. Bij een boom van 1,5 meter hoog, 40-55 kerstballen. Bij een boom van 2 meter hoog, 55-80 kerstballen.

En dan al die leuke, gekke, mooie en o zo fantastische woon- accessoires!! En niet te vergeten die guirlandes met lichtjes, kaarsen, waxinelichtjes en alles wat je huis zo gezellig maakt en in kerstsfeer brengt! Zo langzamerhand begint het een hele verzameling te worden… Ik houd voor mezelf wel aan, ik heb ruimte in mijn huis om een x aantal dozen vol met kerstspullen op te bergen, passen daar al mijn spullen niet meer in, dan moet ik afscheid nemen van de spullen die ik niet meer zo mooi vindt, of die stuk zijn. Of van accessoires die je ooit gekocht hebt, omdat je ze toen zo leuk vond. Maar inmiddels laat je ze toch weer in de doos zitten omdat je smaak verandert is. Die spullen kunnen vaak nog wel een ronde mee, dus probeer ze via een verkoop site te verkopen of hup.. naar de kringloop er mee. Pas dus de hoeveelheid kerstspullen aan, aan de ruimte in je huis om ze de rest van het jaar op te kunnen bergen!

Ik wens jullie een gezellige, sfeervolle decembermaand!! Ik hoop dat jullie, tussen de regels door, gebruik kunnen maken van mijn Kerst tips! Dus zet de radio aan, kerstmuziekje erbij en versieren maar!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *