Opruimen

Soms zie je door de bomen het bos niet meer… 

Je huis komt langzaam aan vol te staan met spullen. Je wilt graag beginnen met opruimen, maar hoe? Waar moet je beginnen? Hoe pak je het aan?


Jouw Opruimhulp helpt je met praktische oplossingen.

Ik ben jouw stok achter de deur, als een paar extra handen om een klus te klaren. Maar ook door situaties inzichtelijk te maken en je te helpen om keuzes te maken. Samen bedenken we een aanpak die jij prettig vindt, zodat je een opgeruimd huis krijgt waarin je je thuisvoelt. Opruimen in de zin van ‘spullen loslaten ‘en ‘door je herinneringen gaan ’is vaak een emotioneel proces dat tijd vraagt.  Je stelt je huis voor mij open en ik ga respectvol met jou en je spullen om. We nemen de tijd die nodig is om ruimte te creëren. Als Jouw Opruimhulp luister en ondersteun ik je om die kostbare stappen te zetten.

We doen dit samen! 

Huishouden organiseren

Is het huishouden je een beetje te veel? 

Vind je het moeilijk om te bepalen wat prioriteit heeft in het doen van het huishouden? 

Kom je altijd tijd tekort? 


Ik help je graag je huishouden goed te plannen en te organiseren. 


Samen stellen we je doelen en maken we een plan wat werkt voor jou en je gezin!

Administratie ordenen

Ben je het overzicht over je administratieve huishouding kwijt?

Liggen er overal stapeltjes papier waar je iets mee moet doen: betalen, declareren of opruimen?

 

Jouw Opruimhulp kan je daarmee helpen!

 

We gaan samen aan de slag om zo weer een volledig overzicht in je hele administratie te krijgen. Je weet welke post er binnenkomt en je krijgt een duidelijk overzicht van wat je nog moet regelen, betalen of declareren.

Natuurlijk maken we samen een overzichtelijk archief. Zo kun je belangrijke papieren moeiteloos vinden en opbergen. Je leert hoe je vanaf nu zelf alles kunt bijhouden.

Verhuizen

Verhuis je binnenkort?

Dan is dit het uitgelezen moment om na te gaan of je al die spullen in huis wel nodig hebt. Ontspullen zorgt ervoor dat je minder mee sleept naar je nieuwe woning, die zal er bovendien meteen opgeruimd uitzien! Je neemt alleen de spullen mee naar je nieuwe huis waar je blij van wordt. 

Samen zoeken we alles uit en pakken alleen de spullen in die meegaan naar het nieuwe huis. 

 

Jouw Opruimhulp kan ook helpen bij moeilijke momenten. Een ouder die verhuist naar een kleiner of verzorgingstehuis. Dat zijn emotionele momenten maar met een praktische noodzaak.

Omdat het moeilijk inschatten is hoeveel tijd we nodig hebben kunnen we na elke sessie bekijken hoe en wanneer ik je nog kan begeleiden.  Verhuisbegeleiding is altijd op basis van nacalculatie van uren

Met zorg opruimen voor overlijden

Opruimen voor je overlijden? Is dat niet gek?

Nee, helemaal niet!

Wanneer iemand overlijdt, krijgen de nabestaanden te maken met rouw, verdriet en gemis. Vaak komt daar ook nog eens de organisatie van de nalatenschap bij: een huis moet worden leeggemaakt, spullen worden verdeeld….

Dit kan gepaard gaan met heel wat extra stress. Nu moeten zij namelijk beslissingen nemen over de spullen van iemand die er niet meer is.

Door vooraf een selectie te maken, kan je de druk voor je nabestaanden na je overlijden heel veel draaglijker maken. En wie weet zelfs leuk. In de loop der tijd verzamelt een mens een huis vol herinneringen, hoe fijn zal het zijn om die ene foto van vroeger weer terug te zien?  Het kastje van oma, dat ergens boven op zolder stond?

Jouw Opruimhulp kan u daarmee helpen, op uw tempo. Ik help u discreet, met aandacht en respect voor uw wensen, uw zorgen en uw verdriet.

 

 

Met zorg opruimen na overlijden

Bij het overlijden van een dierbare kom je in een periode terecht van afscheid nemen en loslaten. Afscheid nemen van iemand die je lief was, maar ook afscheid nemen van zijn of haar spullen. Je moet alles letterlijk en figuurlijk ‘een plekje geven’.

Niet eenvoudig, want aan veel spullen kleven immers vaak mooie herinneringen en verhalen.

Wanneer begin je met opruimen en hoe pak je het aan? En moet je alles wegdoen of kan je toch enkele dingen bewaren als herinnering?

Jouw Opruimhulp begeleidt u hier stap voor stap bij in uw eigen tempo, zodat u beetje bij beetje uw verdriet een plaats kan geven en stilaan de mooie herinneringen te koesteren.