OpruimChallenges.

Ik heb ze weer gemaakt dit jaar.. goede voornemens. Gezonder eten, meer bewegen, meer van en met mijn gezin genieten van het leven, meer aanwezig zijn op de socials met mijn bedrijf, meer mensen willen helpen met het opruimen van hun spullen en huis. Want zeg nou zelf, een opgeruimd huis, met spullen op een vaste, logische plek, ik word er blij van, jij toch zeker ook?!!

time for a change, new ways, letters-5078605.jpg

We kennen ze allemaal wel… die overvolle rommellaatjes met van alles en nog wat er in; besteklades met paperclips, tot lege batterijen, pennen, met van alles wat er eigenlijk niet in thuishoort er in… De voorraadkast- en keukenkastjes die je eigenlijk wel weer eens uit mag zoeken. De Tupperware bakjes, heb je overal nog een deksel van.. Het speelgoed van de kinderen.. De voorraad zomer en winterjassen aan de kapstok, de sjaals en de handschoenen, heb je er overal nog twee van? De boekenkast, wil je nu echt al die boeken bewaren : ga je ze nog eens lezen? De kledingkasten met stapels kleding die je nodig eens uit moet zoeken omdat kleding te klein/ te groot is, versleten/ verwassen is, uit de mode is, de single sokken…. Je beddengoed, oude badhanddoeken, lakens, enz. enz. Het badkamerkastje met al je oude make-up, badschuim/ bodylotion wat je voor je verjaardag hebt gehad van je tante welke je nooit gebruikt maar toch wel bewaard, want ja, je hebt het nu eenmaal gehad.. En zo kan ik nog wel even doorgaan..

In je hoofd weet je eigenlijk wel dat de enige manier om dit netjes op te kunnen ruimen is, is dat je alles uit de desbetreffende kast moet gaan halen en door je handen moet laten gaan. En dan moet beslissen of je het wilt houden, wilt repareren en herbruiken, wilt weggeven of wilt weggooien. Want rommel van spullen in je huis is niet meer dan het uitstellen van beslissingen geweest! Bij alle spullen in je huis moet je nadenken of je er blij van wordt, van een mooie trui bijvoorbeeld; tegenwoordig hebben de meeste mensen wel Spotify, moet je die 83 cd’s/dvd’s wel bewaren? Of het desbetreffende artikel tot nut is voor je: is het bijvoorbeeld nodig om vier vergieten te hebben? Of in een gezin van twee personen: 18 koffiekopjes in de kast te hebben. Als je al twee jaar lang iets in de kast hebt liggen, ongebruikt, hoe groot is dan de kans dat je dit eerdaags gaat gebruiken? Heb je bijvoorbeeld puzzels in de kast liggen die je al eens gemaakt hebt, of tweedehands meubels, dan kun je er iemand anders blij mee maken of naar de kringloopwinkel brengen. Als iets kapot is, of wat je niet meer kunt gebruiken of dragen, dan hoef je dat niet te bewaren. Zo simpel is het.

Mocht je nu zelf aan de slag willen gaan maar je ziet er erg tegen op omdat je niet precies weet waar je moet beginnen ? Of omdat je beperkt in je tijd zit ? Dan heb ik goed nieuws: ooit gehoord van een opruimchallenge?
Ik heb de vijf leukste challenges voor je op een rijtje gezet:

  1. De 30-dagen opruimchallenge. Hiermee daag je jezelf uit om op dag 1 één ding weg te doen, op dag 2 twee dingen enzovoorts. Totdat je dus op dag 30 dertig dingen weg doet en zo in totaal in één maand 465 dingen hebt weggedaan! Leuk en uitdagend!
  2. De ‘elke week een kastje’ opruimchallenge. Gooi het idee eens in een WhatsApp groepje met een goede vriend/ vriendin om een maand lang elke week een kastje op te ruimen. Lekker schrikken van elkaars rommel in de ‘Voor’-foto’s en natuurlijk genieten en gemotiveerdraken van elkaars ‘Na’-fotos!
  3. Ruim een week lang elke dag één uur op in je huis en sta er versteld van wat je allemaal kunt doen in een week.
  4. Maak er een 52 weken project van. Een jaar lang pak je elke week een ruimte in je huis aan.
  5. The 27 Fling Boogie. Heel populair in Amerika. Het idee is simpel: Pak een doos en loop ermee door je huis totdat je 27 items in de doos hebt waar je vanaf wilt. Breng het gelijk naar de vuilstort en/of kringloop (die zit nu natuurlijk dicht, dus probeer je spullen ergens uit het zicht te bewaren totdat de kringloop weer open gaat…).!

En zo zijn er natuurlijk nog veel meer manieren om je huis op te ruimen, wat voor de ene persoon goed werkt, hoeft voor de ander niet zo te zijn. We zijn tenslotte niet allemaal een Marie Kondo… En dat hoeft ook niet. Dat maakt ook helemaal niet uit! Gewoon, beginnen, stapje voor stapje. Rome is tenslotte ook niet in een dag gebouwd!

En mocht je mijn hulp nodig hebben, je weet me te vinden! Succes!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *