5 Veelgestelde vragen

 

  1. Waarom heb ik een proffessional organizer / opruimcoach nodig ?

Een opruimcoach biedt hulp daar waar je ondersteuning nodig hebt. Je krijgt erkenning voor je gevoel dat er weinig verandert. De steun van je familie en vrienden blijkt onvoldoende te zijn of je schaamt je om mensen om hulp te vragen.

Een opruimcoach gaat samen met jou aan de slag met de organisatie van je leven. Met een heldere blik ziet een opruimcoach wat er kan veranderen om je doel te bereiken. Je krijgt tips en leert de vaardigheden die kunnen helpen om je huis op orde te houden.

Door het samen doen, gaat het werk sneller en maak je gemakkelijker de keuze of je iets wel of niet wilt behouden. We denken na over de plaats van je spullen, waardoor je spullen makkelijker terug vindt. Je leven wordt eenvoudiger en je wint meer tijd.

Je leert hoe los te laten, te relativeren, een planning te maken,..

Je komt uiteindelijk tot meer rust en ruimte, in je huis en in je hoofd!

  1. Wat gaan de mensen denken als ik een opruimcoach heb?

Mensen zijn soms beschaamd als ze hulp inschakelen van een opruimcoach. Maar waarom? De overtuiging leeft dat iedereen ‘moet’ kunnen opruimen. Dat is echter niet zo.

Je hoeft het niet alleen te doen. En dat is toch oke!!

       Tegenwoordig bestaan er verschillende vormen van ondersteuning: huishoudelijke hulp;        afhaalmaaltijden; kinderopvang; een klusjesman, etc. Waarom zou jij dan geen opruimcoach hebben?

Dat je het Zelf wilt doen, betekent niet dat je het Alleen hoeft te doen!!

  1. Ik schaam mij voor de rommel in huis. Wat kan ik doen?

Er zijn veel mensen die zich schamen voor de rommel in huis. De gedachte is dat iedereen zijn huis op orde moet hebben en als dat niet zo is, heb je gefaald.

Een opruimcoach heeft geen oordeel over jou en je spullen. Ik ben er om te helpen. Waar jij je voor schaamt, bekijk ik anders: er is moed voor nodig om hulp in te schakelen.Het is het begin van verandering.

Je hoeft je huis niet op voorhand op te ruimen. Het helpt mij om je woning te zien, zoals ze is. Op die manier is mijn aanpak beter afgestemd op je vraag.

  1. Hoeveel sessies zijn er nodig?

Het is moeilijk te zeggen hoeveel sessies er gemiddeld nodig zijn voor een opgeruimd huis.

       Dat hangt af van de grootte van je huis, de mate van chaos, de hoeveelheid spullen, de aan- of    afwezigheid van uitstelgedrag, je lichamelijke gesteldheid en of je gemakkelijk of moeilijk spullen kan    loslaten.

Na een eerste kennismaking en rondleiding in je huis wordt een plan van aanpak opgesteld, wat een indicatie geeft van de geschatte tijd die nodig is om je doel te bereiken. Het aantal dagen/ weken tussen verschillende sessies wordt in onderling overleg afgestemd.

Als opruimcoach ruim ik niet op in jouw plaats, ik coach je, zodat je weet hoe je het aan moet pakken.. We oefenen met nieuwe methodes, zodat nieuw geleerd gedrag een gewoonte wordt. Uit onderzoek blijkt dat het aanleren van een nieuwe gewoonte 12 tot 24 weken duurt.

  1. Een opruimcoach is toch veel te duur?

Advies en coaching zijn vormen van dienstverlening, waarbij je in jezelf investeert. Hulp die je helpt rust in de chaos te vinden.

Opruimcoaching is een eenmalige investering. Je leert vaardigheden en nieuwe gewoontes om je huis en hoofd op orde te houden. Na het opruimproces maak ik mezelf overbodig en kan je zelfstandig verder. Als je het zo bekijkt, weet je dat opruimcoaching op de lange termijn loont en

Scroll naar top